Känner infiltratörer och polischefer av julefriden? Hur ser deras sanning ut? Hur ser ett rent samvete ut, finns det något sådant?

DIGITAL CAMERA

I går var jag med om något härligt: praktisk teologi. Prästen föreslog att jag, om jag ville, kunde ordna med kyrkkaffet (som intas i kyrkan). Och det ville jag.

En liten, liten strimma av gudomligt ljus bröt igenom det plank av trä som jag har satt upp i mitt inre.

DIGITAL CAMERA

Julen.

Det innebär många polisingripanden, och poliser är människor som gör fel, ofta på grund av rädsla, påstår jag. Enheten för polismål lägger ner 98 procent av alla anmälningar, enligt uppgift.

Beror det på att de är falska och provokativa anmälningar eller är det så att poliser skyddar varandra och ljuger i förhör och i domstol?

I boken Hanteraren verklighetens Johans Falk intervjuar Dick Sundevall (en oerhört duktig och bra journalist) Olle Liljegren, polisbefäl emerita, som fick sparken efter en HD dom, med flera. I boken framkommer det att polisen – i dessa fall – ljuger för att skydda informatörer och infiltratörer.

NATURLIGTVIS, annars dör de ju en långt ifrån fridsam död.

 

Brottsprovokation – att exempelvis be en hälare skaffa fram en dator som hälaren inte har just nu – är förbjudet. Bevisprovokation innebär att man köper en dator av en hälare, som har den stulna datorn med sig – det är tillåtet. Men ska brottsprovokation tillåtas?

 

Men frågan återstår; ljuger poliser medvetet för att få buset dömt och skydda sig själva? Polisen ska ju stå upp för rättsamhällets värderingar. Inte kan väl de ljuga? 

 

Dels kan man se en konspirationsteori rörande detta, och dels kan man tänka sig det mänskliga i att poliser, som alla andra, skyddar sina arbetskamrater, som är en del i arbetsmiljön. Att låsa in misstänkta; är det också en del i polisens arbetsmiljö?

 

Karl Popper är filosof, han menar att konspirationer är ett sett för folk att skapa reda i ett samhälle där gudstron avtar.

Är det så?

 

Apropå Guds tro. Luther sa ”Slumpen är Guds sätt att vara anonym”.

Ja, slumpen och tro på Gud går ihop!!!

Martin Luther har det gått många rykten om, en del falska, andra sanna.

Vi människor skapar en sanning, om den inte finns eller inte passar oss. Så är det även inom polisen vad gäller infiltration och informationsutbyte med hjälp av privatpersoner, några dömda för brott.

 

Men vilka andra sätt än informatör – och infiltratörsystemet finns det för att effektivt minska brottsligheten  och öka tryggheten?

Var Olle Liljegren rätt person att dömas; handlade han inte efter de oskrivna regler som var – och är? – praxis?

 

Jesus offrade sig för människors ondskas skull och Han plågades av grym och utdragen tortyr.

Jesus offrade sig för människors ondskas skull och Han plågades av grym och utdragen tortyr.

Hur såg rättssystemet ut på Jesu tid? Fanns det informatörer och infiltratörer redan då? Jesus blev sviken och anklagad; kan man säga att det var en konspiration bakom?

 

Action, dubbelspel och att hålla god min är vardag för de som hjälper polisen att komma åt grov brottslighet – men dödligt farligt är det. Någon som blev avslöjad som informatör åt ryska polisen pålades fast, fick magen uppskuren och fick vänta i fyra timmar på att dö.

På liknande sätt kommer svenska dito att behandlas. Eller kommer de att bli levande begravda. Det är ett stort brott i kriminella kretsar att hjälpa polisen.

 

När bubblan spricker får den som nässlat sig in i kriminella kretsar fly hals över huvud med ett pris på sitt huvud. Sedan kommer säkert inte övriga skonas om man väl hittar förrädaren.

Exempelvis i en taxi; man kastar in en handgranat genom rutan så att både svikaren, dess nära och kära och chauffören dör.

 

Får de uppleva  julfrid någon gång under ”polisjobbet” och flykten?

Känner poliser på golvet och dess chefer julfrid? Har de rena samveten? Ja, hur definieras ett rent samvete? Finns det något sådant?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s