Terrordådet i Frankrike …. högst väntat …. hån mot islam …. bara början

12 döda vid fransk tidning, tre gärningsmän jagas. En fransk satirtidning. Ett terrordåd.

Det är väl ingen djärv slutsats att satirtidningen avbildat islams heliga profet och att detta väcker avsky. Sådana påhopp SKA väcka avsky.

MEN MAN DÖDAR INTE ANDRA MÄNNISKOR!!

Avskyvärt!!!!! Lider med alla döda, skadade och anhöriga.

Må den Store Skaparens eviga ljus från höjden lysa upp de sörjande, väcka de avlidna och tända hoppets, framtidens och fredens lampa. 

 

Tyvärr var detta terrordåd högst väntat.

Fler och fler verkar vilja håna islams och Muhammed. Muslimer blir kränkta, på samma sätt som jag kan bli arg och ledsen över plumpa påhopp på Jesus, men jag dödar inte.

Samtidigt så måste yttrandefriheten begränsas när man skiter i att saker är heliga för människor.

Respekt, frihet under ansvar, det blir respektlöshet och frihet under ansvarslöshet.

Ju fler IS-dåd eller andra terrordåd, desto mer ilska, SÅ KLART. Ilskan kan ta sig i uttryck i satir och hån. En farlig väg när instabila, målmedvetna och känslomässigt avtrubbade människor härjar.

 

Länge har världen varit uppdelad i – inte u-länder eller i-länder – västvärlden och muslimska länder. Denna indelning är farlig.

Dels för att den andra gruppen utpekas som fienden, den fiende man har som mening med livet att bekämpa.

Dels för att man denna röda tråd genomsyrar oroshärd efter oroshärd och triggar igång människor som annars varit beredda att förhandla om fred.

Muslimer eller muslimska ledare upplever att väst försöker osynligt och synligt förstöra den muslimska världen och få den att underkasta sig väst.

Väst anser att muslimer och islam håller på att bryta sig in i väst för att kunna dominera.

 

Men ska man inte få håna IS-ledaren som på terroristisk väg vill andra illa?

En sådan person förtjänar i och för sig att hånas, men det är sju resor bättre att gripa honom. Ju fler hån, desto fler attacker från IS-ledaren.

 

Det franska samhället och  det globala samhället kommer att slå tillbaka: benhårt, vända på varje dörr, jobba dag och natt för att hitta gärningsmännen, för det får jag utgå ifrån att det var män.

Dessa män kommer inte direkt få en skön hotellvistelse med limousine när de grips. Tvärtom!! Säkert är det flera som hyllar dem i fängsligt förvar. Andra hatar dem.

 

MEN: blir det eldstrid eller att gärningspersonerna på annat sätt känner sig trängda tar de säkert livet av sig. De tror ju att paradiset väntar.

Att de tar livet av sig har även det syftet att de pekar lång näsa åt det franska samhället och världen: vi lyckades med aktionen, ni får inte tag på oss. Gärna att de får med sig oskyldiga människor eller orsakar stor förödelse.

 

Detta är bara början, är jag rädd…. början på ett blodigt kapitel – till – i människans historia. Fred, vad är det? Var är du? Inte i denna världen i alla fall….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s