Hårda tag mot terrroism …… ångesten terroriserar också ….. gubben Grönlund kämpar på

 

CIMG8489

Snön har börjat att försvinna nu. Men det är kallt ute.

 

Vaknade vid 16.20-tiden: fryser rejält, är väldigt trött och har ont i kroppen och knoppen.

 

Influensa? Nä, jag har samlat på mig dagar och veckor med för lite sömn och nu vill kroppen kompensera.

Att äta sömnmedel är en hjälp att insomna och behålla sömnen, men djupsömnen blir det lite av.

 

Sedan ska man vara medveten om att ångesten är som den onda makten, den kan maskera sig väl.

 

Magen verkar inte så pigg, den hugger och drar. Det kan direkt vara ångesten, men indirekt ångesten genom magkatarr.

Ja, ångesten är som en karl och hans släkt som förföljer en kvinna. Den dyker upp överallt men försöker att maskera sig och ta på en fasad av vänskap.

Ibland ser man det rätta ansiktet.

NÄR DET KÄNNS BRA I LIVET BLIR ÅNGESTEN SUR OCH DJÄVLAS!!!

DÄRFÖR ÄR LIVET DJÄVLIGT FÖR MIG JUST NU!!!

 

Fick i mig en rulle med bruna bönor idag, så jag får väl börja öva inför nästa nyårsafton.

 

Skulle jobbat idag, men jag är helt slut och har klätt på mig, men ska lägga mig inom en till två timmar. Gubben Grönlund…

Likaså skulle jag jobbat en natt i nästa vecka. Men är helt sjukskriven….

Ska träffa arbetsgivaren då mitt tjänst går ut 9 februari. Inte mycket till arbetstagare som är hemma och inte orkar. Men Gubben Grönlund är med envis än en taxuppfödnings medlemmar på fyra ben.

 

Vad finns det för mening med att vara sjuk? Kroppen behöver återhämta sig, man får bära andras lidanden ….

 

Nu är frågorna: hur tar jag mig ur detta? Vilar? Ska försöka att ta mig till gymmet och springa 7,5 kilometer och träna styrka. Men innan dess….?

Just nu kan jag inte göra annat än att försöka få i mig vätska och mat.

Försöka att vara ute lite…. att stå vid balkongen och insupa den friska luften, nåja, frisk och frisk, men kalla luften….sedan ta mig ner till bibblan.

 

Den onda makten njuter segertriumf efter segertriumf…..hur bygger man broar till ateisterna? Öland och Kalmar. Först fick man åka färja över, sedan kom en bro….

På samma sätt måste kristna göra för att nå de icke troende, sakta, sakta bygga en bro mitt i ateismens fröjd och behag.

Jag ställde några frågor till Brobyggarna, en kristen organisation. Läs frågor och svar här: http://www.brobyggarna.org/878.sekularisering.html

 

Något som hjälper är att skratta eller i alla fall dra på munnen. Stefan och Kristers pjäser med den härliga Dag-Otto. Brevbäraren med stort B.

 

Ibland känns det som att ångesten är som en terrorist som ska slå till med kompisen De Pression. Kroppens egen säkerhetspolis får kämpa med sina metoder för att förhindra fler attacker.

 

Säpo ja, det riktiga Säpo.

Säkerhetspolisen är en egen myndighet. Hur kommer detta att märkas i Säkerhetspolisens arbete?

Här finns svaren:  http://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2014-12-29-sakerhetspolisen-blir-egen-myndighet-2015.html och http://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/organisation.html

 

Ofta talas det om att unga män åker till Syrien med flera ställen för att ansluta till IS med flera. Hur många unga män handlar det om per år?

 – Vi har ingen bedömning att lämna om hur många personer som reser årligen, det är inte intressant och fyller inget syfte att avgränsa det årligen.

 

Är det främst sympatier med IS med flera terroristorganisationer eller handlar det om uttråkade män som är utanför i det svenska samhället?

 – Segregation kan leda till radikalisering men vi ser att de flesta som reser för att ansluta sig till bland annat IS har en religiös övertygelse och starka sympatier med IS uppmaning att hjälpa till i kampen för att bygga det nya kalifatet snarare än att de är ”uttråkade”.

 

Att bedöma hotbilder och avvärja hot. Hur har det arbetet påverkat er syn på samhället?

 – Det finns inte en enhetlig syn på samhället hos Säkerhetspolisen. Som brottsbekämpande polisiär myndighet styrs vi av lagar och föreskrifter.

 

SÄPO, en del av vårt samhälle.

SÄPO, en del av vårt samhälle. Bgbloggare har fotot, och bilden har inget med svaret från Fredrik Milder att göra. Även om jag lagt till bilden nu.

 

Fredrik Milder är Pressekreterare  vid Säkerhetspolisen. Han har svarat på mina frågor och hänvisat till länkar.

 

Bggloggare:s tankar:

Dessa män och kvinnor som åker ner för att hjälpa IS med flera terroristorganisationer ….. som säkert också hjälper till med pengar med mera hemifrån ….. de är tickande, ytterst farliga bomber som tickar och snart exploderar.

Hur kommer man åt dem?

Tre delar: nationellt, europeiskt och globalt.

Nuförtiden kan man röra sig globalt med tåg. Eller i alla fall ta tåget till Arlanda, Kastrup med flera platser för flyg.

Nuförtiden kan man röra sig globalt med tåg. Eller i alla fall ta tåget till Arlanda, Kastrup med flera platser för flyg.

1a Globalt.

FN måste bli en starkare kraft och motkraft till terrorismen.

FN:s generalsekreterare och hans stab måste själva få fatta beslut istället för att låta alla länders representanter tjabbla, kompromissa och skälla på varandra.

1b

Mycket mer utvecklad underrättelseverksamhet mellan länder och organisationer. Infiltration, buggning, utnyttja tjallare och skydda dem.

Med buss kan man komma långt ner i Europa. Det gränslösa Europa för alla, terrorister också. Men vi är med i EU.

Med buss kan man komma långt ner i Europa. Det gränslösa Europa för alla, terrorister också. Men vi är med i EU.

2a Europeiskt.

EU måste kraftsamla och ta till med hårdhandskarna mot terroristerna.

Mycket bättre tullverksamhet för att avslöja vapen – och bombmaterial transporter.

Europeisk polis måste helt få tillgång till att bugga telefoner, läsa e-mail och ta DNA-prover samt få mycket större befogenheter att spana på och förfölja misstänkta.

En misstänkt kan vara oskyldig – men kan å andra sidan vilja spränga folk och länder i luften.

Europeiska gränser ska vara öppna, men vara hårt kontrollerade. Det vill säga: varje fordon, varje person måste granskas.

2b

Religionen spelar en stor roll för många terrorister.

Därför bör religionsfriheten inskränkas så att de som i religionens namn begår brott ska få hårdare straff.

Samfund som stödjer terrorism eller inte aktivt tar ärligt avstånd i från terrorism eller på andra sätt bryter mot mänskliga rättigheter –

de ska förbjudas att driva sin verksamhet,

de får indragna bidrag och

samtliga medlemmar ska rapporteras in i Europols och lokala polismyndigheters register.

Det måste bli lika naturligt att göra husrannsakan och razzior i religiösa byggnader och hos religiösa ledare eller andra personer inom religiösa organisationer.

2c

Länder som inte aktivt nog tar avstånd ifrån terrorism – religiös, politisk eller annan terrorism – ska nekas att få gå med i EU eller tvingas gå ur EU-samarbetet.

 

Flyg. Med buss kan man komma långt - till oh från flygplatser. Flyg, ett snabbt sätt att röra sig på. Hårda kontroller på flygplatserna. Oavsett om man flyger inrikes eller utrikes.

Flyg. Med buss kan man komma långt – till oh från flygplatser. Flyg, ett snabbt sätt att röra sig på. Hårda kontroller på flygplatserna. Oavsett om man flyger inrikes eller utrikes.

3a Lokalt

Lagarna i Sverige måste anpassas till verkligheten: yttrandefriheten och religionsfriheten utnyttjas för terrorändamål. Dessa måste inskränkas.

3b 

Det måste finnas så bra instrument inom rättsvårdande myndigheter att anstiftan till, medhjälp till och försök till terrorbrott samt planering till fullbordat faktum.

Avlyssning, skuggning och kontroll av post och e-post.

Myndigheter måste få tillgång till alla register. Öppna som hemliga register.

3c

Alla människor ska lämna DNA-prov och sparas i ett register. Som kan samköras med EU:s med fleras register.

3d

Hemvärnet och annan militär organisation måste satsas på och vara mycket aktiv lokalt.

Regelbundna övningar och aktivt hjälpa polisen och säkerhetspolisen att kontrollera fordon och människor.

 

Fattigdom, hat, social misär och otryggt liv där religionen blir tryggheten i livet, även om man lockas till terrorism. Dessa faktorer måste lösas.

Samtidigt måste den evigt hotande faran med terrorattacker åtgärdas. Då får man räkna med rejäla inskränkningar i folks liv och leverne.

 

Vill inte terroristerna skapa oro och kaos? Jo, men man får inte vara dum och spela hjälte och låtsas som ingenting händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s