Underbar kryssning!!! ….. Friad av domare innan rättegång – samt blev misshandlad- ifrågasätts ….. kroppen är som den är

IMG_20150501_180018

I går kom jag hem från en skön Helsingforskryssning. Denna resan var annorlunda från tidigare:

Dels var båten fullsatt och anslutningsbussen blåste direkt upp till Stockholm efter Linköping. Satt längst bak och på denna buss gick även dessa säten att fälla bak. Sov mer än en timme upp. Dels så åt vi sena middagar.

Terminalen var precis full av resenärer. Ryssar, japaner, ester, finnar, norrmän och svenskar.

I fredags åt vi italiensk á la carte i en gör mysig italiensk restaurang. Oliver i en skål, olivolja att doppa brödet i och sedan ett gott vin till. Men vi började med en god drink med mynta.

Vi åt ryggbiff med rödlökssmör och  potatispuré. Sedan valda jag italienska ostar med dessertvin.

Efter maten blev det shopping i tax free och sedan slappa i A-hytten.

IMG_20150503_085706Denna karta finns på undersidan av en överslaf. Man kan följa med på kartan och se vattendjup och färdväg för Silja Tallinks fartyg.

IMG_20150501_184620En mycket lugn överfart.

Det regnade hela tiden i Finlands oerhört vackra huvudstad.

Efter frukostbuffén blev det några timmars vila. Men jag åt bara bacon och äggröra. Inte lassa på en massa mackor med pålägg och så vidare. Lagom är bäst.

IMG_20150503_085656

Sedan skulle vi basta, men det var fullbokat inne på herrarnas. För första gången i min Silja Line-historia var det fullsatt. Vi bokade inte en egen bastu för 750 kronor.

Utan vi satte oss på en irländsk pub och undertecknad drack en stor kall, stark öl (har personligen inte brutit arm med ölen, som sägs var stark) och en kaffe. När sedan omgivningen av någon anledning blev mer högljudd så man inte kunde höra vad man tänker så gick vi ner till hytten och läste.

19.45 lokal tid åt vi buffé på Grand Buffé, som hade gjort om inredningen. Små mysiga soffor vid borden vid fönstret, men även att entrédörrarna var borta och det var med öppna ytor.

Började med gul, röd och svart kaviar, vilket inte var något höjdare, inte ens med ägg till. Sedan blev det köttbullar, prinskorv och kyckling med pommes från barnbuffén och jag fortsatte med potatisgratäng och kycklingschnitzel.

Som avslutning blev det jordgubbar och andra färska bär.

En natt till i en skön säng och sedan började vi köa efter frukosten.

IMG_20150503_085519Tre fullsatta bussar upp och tre dito hem. Den ordinarie bussen körde direkt till Jönköping – Ulricehamn – Göteborg.

En buss körde Nyköping – Norrköping – Linköping medan vår buss körde direkt Linköping-Mjölby (vi var 15 personer som gick av i Mjölby).

Det var en underbar chaufför som guidade genom Stockholm. Stockholm består av 1/3 grön områden, 1/3 vatten och 1/3 bostäder och vägar.

Åsön, som sedan blev Södermalm, är den största av 14 öar i huvudstaden. Sedan kommer Kungsholmen, där Polishögkvarteret  ligger, och därefter kommer Djurgården.

Chauffören berättade också att Grand Hotel var först med att byta lakan efter varje gäst på 1800-talet i Sverige. Kanon.

STOCKHOLM. En vacker stad.  Södertälje kommer i skymundan. För många år sedan var Södertälje stad som tillverkade vagnar till hästar. Sedan gick dessa över till andra hästkrafter, de blev motordrivna.

SCANIA VABIS. Vagn AktieBolaget i Södertälje. Numera heter stadens största industri SCANIA.

——————————————————————————————————————————————————————————–

I går tittade jag på ett rättsprogram från Bermudas. En domare avfärdade åklagarens bevisning INNAN rättegången börjat.

Målet gällde en våldtäkt och mord.

OERHÖRT KONSTIGT BETEENDE.

Genom att man inte kan ta om samma rättegång två gånger friades gärningsmannen, som sedan gav sig på en annan kvinna. Fick ett års fängelse.

Rättvisan är blind. Verkligen blind och konstig.

———————————————————————————————————————————————————————————

I dag, som många andra dagar, är min kropp konstig. Tungandad, fryser, är trött. Psykosomatiskt? Kanske. Men det finns de som har det värre.

En bisexuell tjej blev misshandlad av en man som inte gillade bögar – och inte flator numera – men tjejen blev ifrågasatt av en man, som menade att hon ljög. Trots bevisade skador.

Ibland blir jag så JÄVLA trött på alla djävulska människor. Många av dem gillar att göra folk illa, gillar att ljuga och att hålla på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s