Friheten i Kristus – öppna armar ….. dropp, NaCl och andligt dropp

Psaltaren kapitel 145, vers 13 – 18

Ditt rike står i alla tider, ditt välde från släkte till släkte. Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.

Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.

Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger.

Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör. Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.

CIMG0370

Frihet. Vad är frihet? Att inte ha synliga eller osynliga bojor på sig.

Anhållna, häktade och dömda; har de frihet? I Kristus, ja, för friheten i Kristus är att Jesus Kristus tar emot oss med öppna armar.

Ofta märker man av Gud när det är som svårast.

MEN GUD PRIORITERAS BORT NÄR LIVET LEKER!! Mänskligt? Djävulens påverkan? Både ock?

Svårigheter och Gud. Som för mig. Ju mer trauma och ondska, desto mer upplyst själ och inre frid, som att jag var utanför mig själv och betraktade det hela.

CIMG0390

I akutväskan för ambulanspersonal finns färdigfyllda sprutor med Natriumklorid för att spruta i de nålar som satts. För att spruta i för att se att flödet strömmar på.

IMG_20150810_121810

Det finns även sprutor som ska dra upp NaCl för att späda med läkemedel. Först dra upp NaCl i sprutan. Vänder behållaren överst och drar upp rätt mängd.

Sedan på med själva nålen. Sticka i ampullen med exempelvis morfin. Dra upp rätt dos. I varje landsting finns behandlingsriktlinjer.

Dropp sätts och dropptakten ställs in. Droppåsen sätts i PVK:n (Perifier Ven Kateter = vanlig nål). I PVK:n finns två ställen att koppla in läkemedel, sätta dropp och koppla in en vakuumbehållare för ta blodprov.

CIMG0314

Resultatet blir synligt snabbt. Vätskedropp för att öka mängden vätska i blodomloppet högre blodtryck. Men även för att förhindra uttorkning.

Näringsdropp går in i blodet och passerar inte mag-tarmkanalen =  påverkade inte magar som genom munnen svald föda. Sedan flyter blodet normalt överallt i våra kroppar.

CIMG0377

Gud verkar dygnet runt, men oftast märker vi inte hans andliga dropp. Det droppar hela tiden, fylls på hela tiden, men verkar inte så att vi ser resultatet direkt. Då:

vi människor är ofta blockerade av att hjälpen ska se ut på ett visst sätt, Gud verkar, men vi väntar. Blir irriterade över att Guds medicin och läkedom inte fungerar.

Placebo. Många menar att vi som tror på Gud tror på placebo, att vi tror att Gud finns och hänger upp vår frihet Herren.

Friheten i att veta att människan spår, men Gud rår är fantastisk. Att veta att Treenigheten leder mig, genom bland annat andra människor, igenom sjuksköterskeutbildningen, genom kampen att hitta kärleken att dela livet med.

GUD ÄLSKAR MIG!! Det känns tryggt, en frihet.

CIMG0363

Jesus är länken mellan Fadern och Människan – är Gud och Människa. Är FRIHET.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s